Selecteer een pagina

Hoe hou je raadsleden bij de les

Eén plus één is echt drie …

Het begin

Zomer 2019 kregen we een uitdagend project aangeboden: het vorm én inhoud geven aan een online leermodule voor raadsleden. Er ontstond een mooie samenwerking tussen de Griffie van de gemeente Almere, de Thorbecke Academie van NHL Stenden hogeschool Leeuwarden en puur!fct. De uitdaging: een online leeromgeving – over weerbaarheid – creëren die raadsleden bij de les houdt. De leermodule omvat animatie, kennisclips, infographics, downloads, een zelftest en is onderdeel van het online platform ‘Lokale Democratie’.

De aanpak

We formuleerden eerst samen met alle betrokkenen omvang, inhoud en aanpak van de leeromgeving. Vervolgens creëerden we de huisstijl en uitstraling van de nieuwe module, evenals de complete lay-out van de website. En passant bedachten we het script van de gecombineerde film en animatie. Evenals de vormgeving van de diverse infographics en downloads. Om vervolgens als regisseur de implementatie van alle elementen te begeleiden.

Het resultaat

Dat raadsleden meer te doen hebben, moge duidelijk zijn. Een leermodule ontwikkelen die hen letterlijk en figuurlijk bij de les houdt was de uitdaging. Door heel creatief te spelen met vormgeving en zo de inhoud beter te maken. Beter leesbaar, beter scanbaar, interessanter en aantrekkelijker.

‘Puur!fct heeft ons creatief geholpen door onze wensen naar beeld te vertalen en zo de inhoud aan te scherpen. Zij hebben dankzij een flexibel team veel specialisatie in huis. Voor elke specialisatie wisten zij onze wensen binnen de gestelde eisen en in de juiste taal te vertalen. Eén plus één is drie …

Avelien Haan-Kamminga

// Senior docent/onderzoeker

Samen werken aan het verhaal van jouw merk?

Neem contact op

Nog meer verhalen waar we trots op zijn

Tweak – herpositionering

De geschiedenis van Tweak en puur!fct gaat lang terug. En nog steeds is Tweak de luis in de pels van de gevestigde...

Lifestyle Almere – magazine

Lifestyle Almere is het verhaal van de stad die puur!fct na aan het hart ligt. Vaak verguisd als stad ‘waar je...

Sparql – positionering

Internetbedrijf Cambrium houdt van schoppen tegen de gevestigde orde. Een kans om een nieuwe tv-aanbieder te...

TDS – positionering

Samenhang in de communicatie creëren. Dat was de grote uitdaging voor TSD. Hoe puur!fct dat heeft opgelost, zie je...
Loading...