Selecteer een pagina

Zoo. 100% puur!

2 jul, 2010

Tijdens de oefenwedstrijd tegen Mexico begon een aantal jonge vrouwen op de tribune uitbundig te strippen, tot slechts dit niemendalletje overbleef. Hoewel de voetballers en toeschouwers de actie bijzonder konden waarderen, was de KNVB minder geamuseerd: tja, Bavaria is niet officieel sponsor. De bierbrouwer claimde echter dat ze er niks mee te maken had. Ok, nou ja. Klaar, zou je denken.

Maar het was slechts de opmaat. In Zuid-Afrika, tijdens de officiële WK-wedstrijd tegen Denemarken, doken ze plotseling wéér op. En de BavariaBabes, zoals ze inmiddels heetten, werden tot ieders verbazing zelfs hardhandig opgepakt. Waarmee de FIFA, de internationale voetbalbond, zich trouwens op onthutsende wijze in de – felrode – kaart liet kijken. Hoe dan ook, de brouwers van Bavaria konden nu alleen nog maar toegeven dat ze wel degelijk achter dit ‘promotie-geintje’ zaten. Het tumult dat volgde heeft het merk enorm veel naamsbekendheid gegeven. Dat had niemand van tevoren kunnen bedenken. Fantastisch toch?!

Geniale actie

Bij puur!fct zijn wij ook dagelijks bezig met dergelijke acties, virals en promotionele stunts. Ditmaal hebben we een geheel eigen ’invulling’ gegeven aan de Bavaria Dutch Dress. Om onze jongens in Zuid-Afrika vrijdag te steunen, een kleine ode te geven aan Bavaria voor deze geniale actie én natuurlijk om onszelf te positioneren als puur reclamebureau! Vandaar: Zoo. 100% puur!

PS. Onderzoek heeft uitgewezen dat de actie op lange termijn juist een negatief effect op Bavaria zal hebben. Wat denk jij?

Puur!fct is een reclamebureau dat inzet op duurzame relaties en unieke merkverhalen. We willen onderscheidend zijn en werken graag samen met onze klanten aan resultaat. Onze ambitie? Het meest gewilde bureau zijn, ten dienste van onze relaties.

Loading...