Selecteer een pagina

Show, don’t tell: het succes van online video

15 aug, 2015 | Online Marketing, Blog | 0 Reacties

Oordeel zelf. De campagnewebsite van jeansmerk Lois is een mooi voorbeeld van wat er mogelijk is. Geen lange laadtijden, geen haperend beeld. Indrukwekkend? Dan is de website van G-Star ook wat voor jou.

Je hoeft geen hip modemerk te zijn om video succesvol in te zetten. Demonstreer je product in een filmpje. Geef je bedrijf een gezicht. Trek de aandacht van bezoekers naar een onderdeel van je pagina met bewegend beeld. Maak indruk!

Online video: booming business

Het gaat erg hard met online video. De bedrijfspresentaties, productdemonstraties, tutorials, bewegende infographics en sfeerimpressies vliegen je om de oren. In 2012 bestond meer dan de helft (!) van het totale internetverkeer uit video. Naar verwachting is dit in 2016 negentig procent en is de gemiddelde tijd die iemand op een website zonder video doorbrengt 48 seconden. Mét video zit je bijna aan zes minuten. Embedded video op je site betekent ook vaak een hogere positie in Google. In drie jaar tijd steeg de hoeveelheid videoverkeer via smartphones met meer dan vijfduizend procent. En wist je dat YouTube na Google de populairste zoekmachine is?*

Watch your steps

De voorbeelden van Lois en G-star – hier nog veel meer gave voorbeelden van succesvolle online video – hebben tot gevolg dat we hogere eisen stellen. Je kunt niet meer aankomen met een falende livestream of een filmpje dat niet werkt op mobiele apparaten. De ontwikkelingen gaan snel en de lat ligt hoger dan een jaar geleden. Pas op dat je er niet over valt.

Behoefte aan advies of hulp bij het realiseren van jouw online video? We staan voor je klaar.

*Bron: Cisco Visual Networking Index: Global Mobile Data Traffic Forecast Update, 2012–2017

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *