Selecteer een pagina

Fonkelnieuwe stagiaires bij puur!fct: meet Dewi, Lorenza en Marthe

4 jan, 2016 | Nieuws | 0 Reacties

Drie kersverse gezichten. Twee volgen de opleiding Grafische Vormgeving, de ander studeert Communicatie. Wat ze alle drie gemeen hebben? Ze komen team puur!fct het komende half jaar versterken en… Samen herstellen ze de man/vrouw-balans op het kantoor.

Stagiaire Dewi (19)

Ik woon in Lelystad en vind het leuk om andere steden op te zoeken. Van verder reizen ben ik ook niet vies. Vooral het leren over en ervaren van andere culturen. Mijn vriend Deejay heeft lang, rood haar. Het is langer dan dat van mij, dus daar ben ik soms best jaloers op. Ik kijk vaak Netflix, ik shop graag online en vind het leuk om te koken.

Ik studeer Grafische Vormgeving niveau 4 op het Deltion College in Zwolle. Ik doe deze opleiding versneld, omdat ik hiervoor havo heb gedaan. Dit is mijn derde leerjaar en ik loop nu voor het eerst stage. Ik wilde graag stage lopen bij puur!fct, omdat het portfolio op de website me heel erg aansprak. Gevarieerd werk van diverse soorten klanten. Het werd me meteen duidelijk dat puur!fct zorgvuldig te werk gaat. Het is prettig dat er veel opdrachtgevers zijn. Hierdoor doe ik veel praktijkervaring op. Ik ga me het komende half jaar bezig houden met grafisch vormgeven, zoals het ontwerpen van advertenties en huisstijlen.

In de opmaak van magazines ligt mijn kracht. Ik werk graag zelfstandig en vind het leuk om zelf dingen uit te zoeken. Af en toe heb ik ook een dosis menselijk contact nodig!

Na mijn opleiding ga ik de hbo-opleiding Communication and Multimedia Design aan de Hogeschool van Amsterdam doen.

Stagiaire Lorenza (19)

Ik woon in Heino en vind het super leuk om met vriendinnen op stap te gaan. Ik houd van winkelen. Heel veel. Sinds een maand heb ik een puppy. Koda is een ondeugende Beagle. Ik ben bang voor grote honden, maar zo’n kleintje kan ik wel aan.

Net als Dewi ben ik een derdejaars studente Grafische Vormgeving op het Deltion College. Ik heb bij puur!fct gesolliciteerd voor deze stage, omdat het bedrijf me heel erg aanspreekt. Toen ik voor het eerst binnenkwam, sprak zowel de sfeer tussen de medewerkers, als de sfeer van het pand me aan. De werkzaamheden die ik hier doe, passen echt bij me. Ik krijg de ruimte om zelf dingen te ondernemen en ik ben van plan om hier heel veel te leren.

Variatie in mijn werkzaamheden vind ik prettig. Ik werk zorgvuldig aan de opdrachten die ik krijg. Creatief denken geeft me energie en ik uit dit graag in mijn werk. Ik ben positief ingesteld.

Na deze opleiding ga ik genieten van een tussenjaar. Plan van aanpak: een half jaar werken om te sparen voor een lange reis naar Azië. Als ik terug ben, wil ik naar het Amsterdam Fashion Institute, omdat ik een passie heb voor mode.

Stagiaire Marthe

In een familie vol Brabanders was ik de eerste die geboren werd met rasechte, blauwe vingers. Zwolle is mijn stad en ik woon er graag! Toch prijs ik me gelukkig met een bourgondische opvoeding. Een foodie in hart en nieren en dus vaak te vinden in één of andere horecagelegenheid. Samen met mijn vriend. Soms met onze hond erbij.

Ik studeer hbo Communicatie en het is tijd om af te studeren. Toen ik drie maanden geleden begon met zoeken naar een stagebedrijf, richtten mijn pijlen zich meteen op het reclamebureau in Zwolle puur!fct. Een kleinschalig bedrijf met veel diverse opdrachten. Een dynamische omgeving waarvan ik veel kan leren. Ik hoop me te ontplooien tot een volwaardige communicatieprofessional. De komende twintig weken stort ik me op mijn afstudeeronderzoek. Ik ga me hier bezighouden met verschillende opdrachten. En… Ik hoop dat ik mijn innerlijke schrijver vaak tevoorschijn kan laten komen.

En dan begint het echte leven. Na mijn afstuderen ga ik mijn kunsten en opgedane kennis in de praktijk brengen. Maar het is nog niet zover. Eerst deze uitdaging maar eens met beide handen (en voeten) aangrijpen!

Wat waarschijnlijk niet veel mensen van ons weten

Eten speelt een grote rol in ons leven. Lorenza mag je elke dag bijvoorbeeld wel verblijden met een spinazietaart. En waar Dewi’s speekselklieren beginnen te stromen bij het waarnemen van Soto Ajam, mag je Marthe eigenlijk wel voor alles wakker maken.

Dan zijn er nog de guilty pleasures… Lorenza komt in ieder geval de seizoenen wel door met te veel jassen om te tellen. Tarantinofilms en series als Game of Thrones & House of Cards zijn wel aan Marthe besteed. De oscaruitreikingen trouwens ook. En Dewi zeurt regelmatig tegen haar vriend dat hij eens moet stoppen met gamen. Om vervolgens aan te schuiven en mee te doen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *