Selecteer een pagina

Eigen wijsheid

30 jan, 2012

Time flies! Net als zijzelf weet ik nog goed dat ze hier kwam kennismaken. En nu zit de stage van Robin Stoks er alweer op. Met dit blogje kijkt ze terug op haar tijd bij Puur!fct.

Ik ga ze meer missen dan ik van te voren had gedacht, dat bijzondere team van puur!fct. Wat moet ik zeggen als afscheid? ‘Ik heb veel geleerd.’ Nee dan hoor ik Ruud al vragen ‘Wat dan?’ Maar het is wel zo. Ik heb enorm veel geleerd. Natuurlijk veel over schrijven, maar ook over het belang van een fijne werksfeer. Mocht ik ooit zelf een bedrijf beginnen, dan wil ik dat het precies zo wordt als bij puur!fct.

‘Wij willen niet de bekendste zijn, maar de meest gewilde.’ Ik hoor het Ruud nog vol trots zeggen, het was op de dag van mijn stage sollicitatiegesprek. God wat was ik zenuwachtig. We zaten buiten, Ruud, Rogier, Denise en ik. Ruud met zijn moeilijke vragen, Rogier die met zijn scherpe blik dwars door me heen leek te kijken en Denise die mij zou gaan begeleiden.

Puur!fct heeft niet de ambitie om het grootse of bekendste reclamebureau te worden. Nee, het meest gewilde bureau zijn, dat is het streven. Een prachtig doel vind ik. Ook doen ze niet aan USP’s, maar aan UBR’s. Unique Buying Reasons. Ze verplaatsen zich in hun klant en kunnen formuleren waar zij werkelijk naar op zoek zijn. Dit geeft blijk van diepgang, moed en wilskracht. Maar vooral ook van eigen wijsheid.

Bij puur!fct hebben ze hun eigen wijsheid vergaard uit ervaring en passie voor hun vak. Denise zet in iedere tekst die ze maakt een sfeer neer, een emotie. Wanneer je als klant met Rogier in gesprek zit, hoef je niet bang te zijn dat je iets opgedrongen wordt. ‘Laat het bezinken, ik bel je morgen en vraag wat je er dan van vindt.’ Trudy weet je met haar charme en goedlachsheid altijd voor je te winnen, wat je achteraf overigens nooit erg vindt.

René doet zijn ding – de financiën – al zingend en derrière-schuddend, een spektakel op zich. Wat vormgeving betreft moet je bij Marc zijn. En wat ieder ander onderwerp betreft – volgens WikipediMarc zelf – trouwens ook. Wist je bijvoorbeeld dat er bij het doorspoelen van het toilet een wolk met poepdeeltjes door de ruimte gaat zweven? Echt waar. Onmisbare info toch?

Bart wordt ook wel liefkozend Sjaak genoemd. Sjaak is stagiair vormgever en onder de hoede van Rogier. Sjaak voorziet Rogier echter ook zelf graag van advies op zijn tijd.

Ruud is de trotse eigenaar van dit kantoor met haar o zo bijzondere team. Trots stelt hij iedere keer weer nieuwe klanten en relaties aan ons voor. Mij noemt hij dan copywriter, niet stagiair. Dit lijkt misschien niet zo relevant maar het heeft grote indruk op mij gemaakt. En het is veelzeggend over puurfct. Dit team maakt puur puur. Iedereen is zichzelf en mag dit zijn, sterker nog dat hebben ze allemaal het liefst.

Nu zit mijn stage er bijna op. Nooit had ik gedacht dat fulltime werken ook leuk kon zijn. Lieve Puristen, iedere dag ben ik weer met plezier naar jullie toe gegaan. Door weer en wind. Ik draag jullie allen een warm hart toe. Stuk voor stuk wil ik jullie bedanken voor de fijne en leuke tijd die ik heb gehad. Jullie hebben een grote indruk op mij gemaakt. Jullie eigen wijsheid is bijzonder en uniek. Een echte UBR!

Puur!fct is een reclamebureau dat inzet op duurzame relaties en unieke merkverhalen. We willen onderscheidend zijn en werken graag samen met onze klanten aan resultaat. Onze ambitie? Het meest gewilde bureau zijn, ten dienste van onze relaties.

Loading...