Selecteer een pagina

Een blogger is een influencer

15 okt, 2015 | Blog, Online Marketing, Social Media | 0 Reacties

Volgens de laatste trends zijn bloggers niet langer bloggers. De invloedrijke blogger is meer dan een tekstschrijver met een aantal bezoekers per maand. Het gaat tegenwoordig net zoveel om sociale invloed als om bezoekers. Instagramvolgers zijn net zo belangrijk als unieke bezoekers per maand. Datzelfde geldt voor Facebook en Twitter en alle andere sociale kanalen.

Een blogger met interactieve volgers op social media mag zichzelf influencer noemen. Content gaat niet langer alleen maar over tekst, het gaat ook over interactie met je volgers. En over beeld. Via alle sociale kanalen, inclusief je blog/website.

Wij wisten dit natuurlijk al lang. Het gaat om het totaalplaatje. Laat ‘de klant’, ‘de bezoeker’ en ‘de volger’ zien wie je bent. Maak dit interessant voor je lezers en ze worden volgers. Actieve volgers. Actieve volgers reageren, delen en vinden je content leuk. Volgers zorgen voor meer zichtbaarheid, meer volgers en zo ook meer bezoekers naar je website. Een online community heeft nog nooit zoveel invloed gehad op het succes van een organisatie.

Van blogger naar influencer

Wat kun je doen om van jouw blog een interactieve community te maken?

Om te beginnen is het belangrijk om te weten wie je doelgroep is. Dat zijn de mensen die actieve volgers gaan worden. Leer wat werkt voor je klant. Kruip in de huid van je klant/bezoeker/volger en stel jezelf een aantal vragen. Bijvoorbeeld: Wat vind ik interessant/grappig om te zien? Hoeveel tijd besteed ik aan social media? Welke kanalen hebben mijn prioriteit? Lees, kijk of hoor ik graag informatie? Waar wil ik meer over weten?

Het is ook verstandig om andere influencers op te zoeken. Zorg dat er online over je gepraat wordt. Groei in de juiste doelgroep.

De laatste en belangrijkste tip van vandaag: Geef aandacht aan je online communicatie, het heeft meer invloed dan je denkt.

Wil je advies, hulp of een workshop over hoe jij dit moet aanpakken? Neem dan contact met ons op.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *