Selecteer een pagina

BN’ers in reclame, niet echt geloofwaardig

9 jun, 2009

Het is al even geleden dat wij – puur!fct – voor één van onze concepten een heuse BN’er inschakelden. Maar wat is nou eigenlijk het effect van zo’n bekend gezicht dat reclame maakt voor jouw merk of product? Nog even los van de vraag wat het doet met de geloofwaardigheid van de bekende Nederlander in kwestie (Maurice de Hond die als ‘objectieve onderzoeker’ energie van de NEM aanprijst…)

Volgens recent onderzoek van Marktbureau De Vos & Jansen is het allemaal verspilde moeite. Meer dan 80 procent van de Nederlandse consumenten zegt er niet gevoelig voor te zijn. Sterker nog: een kwart van de ondervraagden denkt zelfs dat er dan juist een addertje onder het gras zit. Maar ligt dat nou aan de geloofwaardigheid van de BN’er in kwestie of is het de reclamemaker die de verkeerde BN’er kiest?

Puur!fct is een reclamebureau dat inzet op duurzame relaties en unieke merkverhalen. We willen onderscheidend zijn en werken graag samen met onze klanten aan resultaat. Onze ambitie? Het meest gewilde bureau zijn, ten dienste van onze relaties.

Loading...