Selecteer een pagina

5 tips voor goede tweets

22 jun, 2012

Heb jij een zakelijke Twitteraccount, of overweeg je er één te beginnen? Dan loop je er vroeg of laat tegenaan. Je wilt iets tweeten, maar hebt geen idee wat. Met deze vijf tips maak je aan dat probleem voorgoed een einde. En doe je je lezers ook nog eens een plezier.

1. Links naar interessante, branche-gerelateerde artikelen doen het altijd goed. Zorg dat je niet naar gedateerde artikelen verwijst! Laat zien dat je bovenop de laatste ontwikkelingen zit en je netwerk gaat jou als autoriteit in je vakgebied zien.

2. De meest bezochte pagina’s van een bedrijfswebsite zijn die met werknemers. Speel in op de interesse naar de mensen achter je merk. Dus tweet dat geintje met die collega of een foto van die gloednieuwe printer die niet door de deur past.

3. ‘Exclusieve aanbieding! Alleen voor volgers!’ Klinkt cliché, werkt wel. Net als (een deel van) je opbrengst doneren aan een goed doel. Nog eentje in de categorie gouwe ouwe: humor. Check wel even bij je collega’s of een bepaald filmpje of nieuwtje geschikt is voor publicatie.

4. Vraag je netwerk om hun mening. Bevalt je dienst of product? Wat kan er beter?

5. Link naar andere content van jouw bedrijf. Nieuwe blogs, artikelen, filmpjes of foto’s? Tweet altijd een link. En misschien een paar dagen later nog één. Hoe meer er aan je content gerefereerd wordt, des te hoger je ranking in Google.

Denk aan je doelgroep

Houd in gedachten dat voor zakelijke tweets andere ‘regels’ gelden dan voor persoonlijke tweets. Denk aan de belangen van je volgers en bewaar je eigen hersenspinsels en grappige anekdotes voor je privéaccount. Succes!

Puur!fct is een reclamebureau dat inzet op duurzame relaties en unieke merkverhalen. We willen onderscheidend zijn en werken graag samen met onze klanten aan resultaat. Onze ambitie? Het meest gewilde bureau zijn, ten dienste van onze relaties.

Loading...