Selecteer een pagina

3 tips voor meer bereik op social media

23 feb, 2017 | Blog, Communicatie, Online Marketing, Social Media | 0 Reacties

Veel bedrijven laten zich al zien op social media. Social media kanalen zoals Instagram, Facebook, Twitter en LinkedIn werken tegenwoordig allemaal met een algoritme. Ze laten niet standaard alle content zien, omdat er te veel content is. Op basis van je online gedrag, je interesses en je profielgegevens maken ze een samenvatting van wat ze denken dat je leuk vindt om terug te vinden in je tijdlijn. Voor de zender een extra uitdaging om hier tussen te komen en meer bereik op social media te krijgen.

Het is best lastig om relevante volgers te verzamelen. En als je de volgers dan eenmaal hebt, dan is het nog niet vanzelfsprekend dat je alle volgers ook bereikt. Vandaar dat we je vandaag drie tips geven om direct aan de slag te gaan met het bereiken van je doelgroep op social media.

Tip 1 laat je horen

Als je wilt dat je doelgroep je hoort, moet je jezelf laten horen. Behalve het plaatsen van content (zie tip 2) is het heel belangrijk om ook te reageren, liken en in gesprek te gaan met je doelgroep. Neem initiatief en reageer op een post van een ander, ga in gesprek door een vraag te stellen aan iemand die een reactie plaatst op de post van een ander. Zoek contact. Stel actief vragen op Twitter bijvoorbeeld, als iemand je liked of RT.

Tip 2 consistentie

Consistentie in je content is heel belangrijk. Je volgers weten zo waar ze aan toe zijn en het betreffende social mediakanaal ziet dat je actueel bent. Zorg dus voor kwalitatief goede content op vaste tijden/dagen voor meer bereik op social media. Als je dagelijks actief bent, levert dit al snel positieve resultaten op.

Tip 3 een slimme truc voor meer bereik op social media

Als laatst wil ik je nog een slimme tip meegeven. Zorg voor veel links naar je bericht. Deel je eigen content. Bijvoorbeeld in Facebook-groepen, LinkedIn-groepen gebruik je persoonlijke account om het te delen. En zet bijvoorbeeld het social mediakanaal Pinterest in om je content te delen. Als je ‘shareable’ content hebt kan het op Pinterest zorgen voor langdurig bereik. Door de verschillende links naar je bericht of pagina zal je bereik groeien en zien meer en meer bezoekers je content.

Tot slot

Kan je geen genoeg krijgen van social media, maar heb je geen tijd of lukt het nog niet helemaal zoals je bedacht had? Neem dan contact op met ons, we helpen je graag verder.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading...