Nu zit ik nog op school. Straks…

Het begin

Het Montessori College Oost in Amsterdam is een beroepsgerichte Montessorischool vol mogelijkheden. De school kijkt naar de toekomst en wil daar klaar voor zijn. De aangescherpte positionering moet jongeren in de directe(re) omgeving van de school meer aanspreken, aanwezige vooroordelen ten opzichte van de school wegnemen en de voordelen benadrukken. Oftewel een scherper profiel in het Amsterdamse onderwijs.

De aanpak

De mogelijkheden die de leerlingen op het MCO krijgen waren voor ons aanleiding voor het communicatieconcept. Nu leren ze metselen, brood bakken of een auto te onderhouden. En straks? Dan is alles mogelijk! Met opvallende campagnebeelden visualiseren we deze boodschap. Daarnaast hebben we de hele identiteit van het MCO klaar gemaakt voor de toekomst.

Het resultaat

Een identiteit en communicatieconcept dat precies het gevoel van Montessori College Oost weet te vangen. Aan de hand van leerlingen en hun dromen laten we zien dat niets onmogelijk is. Als je maar bereid bent verantwoordelijkheid te nemen en keuzes te maken. Daarmee onderscheidt MCO zich op een positieve manier van de andere vmbo-scholen in de regio.

Sander JacobsPuur!fct heeft een goede vertaling van ons verhaal gemaakt naar beeld en tekst, met een professionelere en frissere uitstraling als fraaie uitkomst

Meer projecten van puur!fct
TSD

Zo plaatsen we een bedrijf dat op de achtergrond opereert in het spotlicht

Bekijk project
Rombou

Van een eigen visie naar een onderscheidend concept

Bekijk project
Morgen College

Een verhaal van eenheid in verscheidenheid

Bekijk project
IJslander

Speel jij nog wel eens?

Bekijk project
Avincy

Hoe zorg je ervoor dat de emotie overkomt?

Bekijk project