Selecteer een pagina

Waarom infographics inzetten?

25 apr, 2013

Infographics. Data-visualisatie. Omdat we liever plaatjes kijken dan lezen. Of gaat het verder dan dat? Geen zin om deze hele tekst te lezen? Bekijk de infographic.

Je moet van goede huize komen om nog op te vallen in de dagelijkse online informatiestroom. Daarbij is het meeste – zo niet alles – wat jij bedenkt al eens gezegd of geschreven. Infographics zijn een aantrekkelijk alternatief voor geschreven tekst en saaie cijfers. Het is je kans om bestaande informatie op een verfrissende, unieke en bovendien begrijpelijke manier te presenteren. En er zijn meer redenen om je info te visualiseren.

Look at me

Een infographic oogt fascinerend. De kleuren, het design, de beeldelementen. Je kijkt sowieso, ook al is het maar even. Mensen die in eerste instantie niet in het onderwerp geïnteresseerd zijn, veranderen door een infographic mogelijk van gedachten. Met alleen tekst was je ze vast en zeker misgelopen.

Overzicht

Een infographic is duidelijk. Bieden tabellen en grafieken al overzicht; voor een infographic met tekst en beeldelementen geldt dit nog veel meer.

Pimp je presentatie
Infographics pimpen je presentatie. Stel, je hebt een verhaal te vertellen. Dan kun je alles gestructureerd gaan uitleggen. Je kunt je informatie ook verwerken in een visueel aantrekkelijke infographic. En deze toelichten, mocht dat überhaupt nog nodig zijn.

Voor Webcellerate maakten we een infographic over webshops.

Wil je jouw informatie ook op een unieke, aantrekkelijke en overzichtelijke manier presenteren? We maken met veel plezier een infographic voor je!

Puur!fct is een reclamebureau dat inzet op duurzame relaties en unieke merkverhalen. We willen onderscheidend zijn en werken graag samen met onze klanten aan resultaat. Onze ambitie? Het meest gewilde bureau zijn, ten dienste van onze relaties.

Loading...